I’m looking for partners

In: Companies, GECAD / 28 comments

18 Oct 2012

It sounds like an ad in the classifieds, doesn’t it? Well, it’s for real: I’m looking for three partners to run three of the companies I’m a shareholder in.

Why do I call them “partners”, if the job is actually that of a CEO: because that is what I’m looking for. I am looking for people to take over these companies as if they were their own, to receive ESOP (Employee Share Option Plan) – namely, shares in the companies – and to act as entrepreneurs, putting all their energy in developing the companies. I have never been involved in the day-to-day activity of these companies, only in the Board of Directors, and in this context all the CEOs of the companies in which I was a shareholder were my partners.

Why do I advertise on my blog: normally, I would hire a head-hunting company – and I might still do that. But I said I should try an exercise in receptiveness and use this search method. Let’s see what comes out of it – I really believe we might get better results this way. I’ll keep you posted 🙂

What kind of people I’m looking for:

 • The world of business today has no boundaries. I am looking for people that can understand how things are done in different parts of the world, in different cultures;
 • A deep understanding of the internet. Cloud, SaaS, software, eCommerce;
 • I am not looking for the managers of 20 years ago. I am looking for leaders, for entrepreneurs that can create and reinvent companies;
 • Perhaps one of the most important attributes is the capacity to build and manage teams of smart and open people;
 • Without a doubt, the energy level must be high. So should the power/desire to work be.

Altogether, this is what we have: there are 3 companies I’m a shareholder in, companies that are looking for leaders to take them to the next level, to make the necessary changes. None of the companies is in need of emergency changes. What they need is growth and evolution. If you think you are suitable for the job, I would like to know you – please send a CV to my personal email, available on the blog.

PS. After I read the post to my wife, she suggested that I write which companies I am talking about. It’s clear that this is the first question that comes after you read this. I am not telling you, but you can guess that I have bold projects 🙂

(English version by Teodora Popescu)

Original Romanian version

Caut parteneri

Suna ca un anunt de mica publicitate, nu-i asa? Ei bine, este chiar pe bune: caut trei parteneri, care sa conduca trei dintre companiile la care sunt actionar.

De ce le spun “parteneri”, cand jobul este de CEO: pentru ca asta este de fapt ce caut. Caut oameni care sa preia aceste companii ca si cand ar fi ale lor. Sa primeasca ESOP (Employee Share Option Plan) – adica actiuni in companie – si sa actioneze ca un antreprenor, crescand compania cu toata energia lor. Nu m-am implicat niciodata in activitatea de zi cu zi a companiilor, ci doar in Board of Directors, si in aceste conditii toti directorii generali din companiile in care am fost actionar au fost parteneri pentru mine.

De ce anunt pe blog: in mod normal as angaja o companie de head-hunting – si chiar este posibil sa fac asta si acum. Dar am spus sa incerc un exercitiu de deschidere si sa fac aceasta cautare in modul asta. Sa vedem ce iese – eu chiar cred ca este probabil sa avem rezultate mai bune asa. Va tin la curent 🙂

Ce fel de oameni caut:

 • Businessul de astazi nu are granite. Caut oameni care sa intelega cum se intampla lucrurile in diverse parti ale lumii, in diferite culturi;
 • O intelegere foarte adanca a internetului. Cloud, SaaS, Software, ecommerce;
 • Nu caut manageri de acum 20 de ani. Caut leaderi, caut antreprenori care sa poata crea si reinventa companiile;
 • Poate unul din atributele cele mai importante este capacitatea de a construi si gestiona echipe de oameni destepti si deschisi;
 • Fara indoiala ca nivelul de energie trebuie sa fie mare. La fel si puterea/dorinta de munca.

Una peste alta deci, treaba e asa: se dau 3 companii in care sunt actionar. Companii care isi cauta cate un leader care sa le treaca la nivelul urmator, sa faca schimbarea necesara.  In nici una din companii nu este vorba de o schimbare de avarie, ci de crestere si evolutie.  Daca credeti ca sunteti potriviti pentru asta, as vrea sa va cunosc – trimiteti-mi va rog un CV pe emailul propriu, disponibil in blog.

PS. Dupa ce am citit postul sotiei, mi-a sugerat sa scriu si despre ce companii este vorba. Imi este clar ca asta este prima intrebare care vine dupa ce cititi asta. Nu va spun J dar puteti banui ca am proiecte indraznete 🙂

Comments

Avatar

raul

October 18th, 2012 at 11:03 am

Mult succes Radu! De ce nu incerci sa gasesti oamenii potriviti prin Avangate? Ai la dispozitie o baza destul de mare de persoane care s-ar potrivi profilului…

Reply to this comment

Avatar

Adrian

October 18th, 2012 at 11:49 am

Aveti si o limita inferioara de varsta?

Reply to this comment

Avatar

Slipstream

October 19th, 2012 at 11:05 am

Buna ziua .
Interesant ar fi de vazut daca “sa actioneze ca un antreprenor, crescand compania cu toata energia lor” va ramane doar o declaratie de intentie .
Motivatia finaciara nu inseamna neaparat pasiune pentru ceea ce faci si succes .
Ce este mai important pentru dumneavoastra , viitorul CEO sa aiba numai motivatie finaciara , sau sa aiba ” the wish to change the world” , asa cum a fost cazul dumneavoastra ?
Multumesc

Reply to this comment

Avatar

Slipstream

October 19th, 2012 at 1:36 pm

Multumesc pentru raspuns.

Reply to this comment

Avatar

Cosmin Cosma

October 19th, 2012 at 2:18 pm

Mi se pare foarte interesant si out of the box apelul catre persoane care vor sa faca business alaturi de dumneavoastra. Eu unul sper sa avem ocazia de a discuta despre asta.

Reply to this comment

Avatar

Andreea

October 19th, 2012 at 9:27 pm

In cate companii sunteti actionar?

Reply to this comment

Avatar

Marius Vetrici

October 20th, 2012 at 6:10 am

Radu, cam ce fel de Om vrei sa gasesti? Unul care sa faca bine orice fel de business in tehnologie (aka mercenar), sau unul care sa faca excelent si cu inspiratie o afacere de ex pt managementul online al fiselor medicale electronice pentru pacientii care au cancer? (aka cei care pun suflet).

Daca vrei mercenari, e f bun anuntul asa cum e acum. Daca vrei oameni care sa simta ca e misiunea vietii lor, chemarea lor respectiva afacere, atunci cred ca anuntul ar trebui schimbat si adaugat cel putin domeniul in care activeaza.

Reply to this comment

Avatar

Cristian Nistoreasa

October 22nd, 2012 at 8:38 am

Buna Radu! Un proiect provocator pentru care-ti doresc succes!
Dar este o cautare de manager si mai putin de lider. Daca acele 3 firme trec la o noua etapa de crestere, ce reprezinta totusi o schimbare, ai nevoie de lider adica o persoana care inspira, motiveaza, inoveaza, implica, angajeaza, comunica etc Cerintele din anuntul tau cer abilitati manageriale de ordin tehnic (sa cunoasca internet, Cloud, SaaS, Software, ecommerce etc). Mi-e teama ca ai sa ai parte de interviuri gen “cine stie castiga!” in care candidatii vor veni in fata profesorului sa arate cat de multe au invatat.
Pe de alta parte, nu este foarte clar daca doresti lideri sau este o forma de delegare din partea ta, in calitate de lider care vei ramane!!
Multa bafta!
Cristian

Reply to this comment

Avatar

Raul

October 22nd, 2012 at 8:49 pm

Interesant!
ESOP, in Romania? Succes!

Reply to this comment

Avatar

Alex Stoica

October 23rd, 2012 at 5:32 pm

Nu cred ca sunt un bun antreprenor pentru tine fiind destul de tanar , insa ma consider un om cu multe idei , una fiind linkul lasat mai sus 🙂 .
Si cum sunt in cautare de surse potentiale de finantare fiind la inceput ai putea sa arunci o privire.

Multumesc,
Alex

Reply to this comment

  Avatar

  Dan Anghel

  October 23rd, 2012 at 6:02 pm

  Multumesc pentru raspunsul prompt si la obiect.

  Am lucrat cu surse de finantare, nationale si internationale, dar fiecare are cate unul sau mai multe profile preferate. Depinde acum de domeniu pentru ca sa stii la ce sursa/e te poti adresa si cum sa adaptezi nevoile la cerintele finantatorului.

  Multumesc,
  Dan

  PS. …diferenta de varsta nu conteaza ci “chimia” relatiei… (combinatia: idei + experienta + cunostinte + spirit antreprenorial = succes)

  Reply to this comment

Avatar

Marius Motofei

October 25th, 2012 at 3:21 pm

Ma bucur tare sa vad o abordare in care cred: first who then what.

Mi-ar fi facut placere dar…

Oricum, propunerea mea de a discuta pe un proiect nou ramane deschisa.
De saptamana viitoare incep prezentarile catre investitori. As prefera sa fie unii strategici, motiv pentru care mi-a permis sa iti scriu.

Mult succes, in primul rand celor care vor avea sansa sa lucreze cu tine.

Reply to this comment

Avatar

izabela

October 31st, 2012 at 6:27 pm

Buna seara, Va doresc Succes in a va gasi buni Manageri…caci “Leaderul” este cu totul altceva!! (managerul este omul numit de conducere/patronat etc si leaderul “omul pe care il recunosc salariatii de sef” si nu are legatura cu functia. Va trebuie oameni care sa stie ce sa faca cu investitiile Dvs. O sa gasiti cu siguranta caci avem atatea minti stralucitoare!…si Dvs sunteti un Inovator postand un astfel de anunt! Sa ne dati de stire:) Toate de bine va doresc

Reply to this comment

Avatar

Dragos Popescu

November 8th, 2012 at 6:30 pm

Radu, spui ca nu este o schimbare de avarie. Si totusi, 3 CEO-i deodata! Sansele ca toate cele trei companii in cauza sa fi atins simultan acelasi prag de dezvoltare si sa aiba nevoie de aceeasi schimbare la varf sunt minime. Dincolo de efectul spectaculos al anuntului si de modeste economii din bugetul de recrutare, ai, sunt convins, motive serioase pentru aceasta abordare. As fi curios sa le aflu. Multumesc!

Reply to this comment

  Avatar

  Radu

  November 8th, 2012 at 7:13 pm

  Dragos, pot sa iti raspund un pic mascat: una din companii schimba stadiul (in sus 🙂 ), una din companii schimba profilul (din nou spun – nu de avarie ci din datorita unei oportunitati / viziuni modificate), a treia a capatat destul de brusc valente si dorinte foarte mari, care nu pot fi indeplinite decat cu un management foarte senior in zona de ecommerce. Promit ca, pe masura ce lucrurile se intampla, voi face toate schimbarile de strategie cunoscute.
  Pe de alta parte, daca as fi facut-o linistit, cu Executive Search Companies, nimeni nu ar fi bagat de seama 🙂 – am incercat si posibil chiar sa-mi fi iesit.

  Reply to this comment

Avatar

maria

February 10th, 2013 at 5:02 pm

Eu am capacitatea de a conduce si am si un proiect in sanatate/wellness in valoare de usd 1B, in faza de finantare cu LETTER OF INTENT. Caut o firma / partener cu ceva resurse financiare sa pot continua proiectul. Nu stiu ce activitate se deruleaza in cele 3 firme dar nu ma sperie managementul
astept vesti
maria.
P.S. Sint din Bucuresti dar am disponibilitate si pentru Sibiu

Reply to this comment

Comments on other blogs

Avatar

Radu Georgescu isi cauta parteneri de afaceri | Gabi Boaca

October 22nd, 2012 at 5:58 am

[…] So, daca vrei sa iti incerci sansa: go for it! […]

Avatar

Wanted: 3 CEOs | Coaching Perspectives

October 25th, 2012 at 10:10 pm

[…] “Una peste alta deci, treaba e asa: se dau 3 companii in care sunt actionar. Companii care isi cauta cate un leader care sa le treaca la nivelul urmator, sa faca schimbarea necesara.  In nici una din companii nu este vorba de o schimbare de avarie, ci de crestere si evolutie.  Daca credeti ca sunteti potriviti pentru asta, as vrea sa va cunosc – trimiteti-mi va rog un CV p…” […]

Add comment

 • adnana: I have just finished reading Bad Blood and it is just incredible. What I found it also incredible wa [...]
 • Florin Miron: As usually a cold shower from Radu. It's good and reasonable advice for entrepreneurs, not necessary [...]
 • Eduard: Excellent description on bitcoins, lol. and this was 4 years ago. [...]
 • Diana: Suntem in 2017 si se pare ca BTC inca se dezvolta. [...]
 • Flaviu Butean: Si eu folosesc 1Passoword, pe care il recomand mereu, cred ca este de un real folos. Nu stiu daca m [...]
Radu Georgescu
GECAD Group