Exit – Series 3, episode 3 – Uncertainty

In: Exit Sitcom / 12 comments

19 Nov 2010

Many people asked me why I stopped writing for the series, when I was going to write again and especially if I had quit doing it altogether. 300 people – strangers and people I know – expressed their great eagerness. Plus the many who didn’t express their impatience but felt it anyway.

It’s an interesting feeling, isn’t it? Will it still happen? And (if it happens) will it meet my expectations or will it be a bluff? Is the deal off? Is he still alive? We don’t know. With this series, I am trying to get you through all the emotions you experience during 9 months of negotiations, and the anxiousness and uncertainty, mixed signals, are just a few of those emotions. Undoubtedly not as acute as the real thing, but it’s a good exercise.

The question that I (Radu) am asking myself now – as you’ve probably figured out – is whether to go on writing or not. I have tons of work to do; one moment I’m in Romania, the next I hop on a plane – what was I thinking when I started writing this series???

I have no idea.

Later Edit:

The winners of the comments “contest” for this post are Bogdan Ionita and Yndy :-).

I didn’t write this episode with the desire to be spoilt or from arrogance. I tried to create at least a little bit that feeling you have during a negotiation, when your partner sends you mixed signals; when you don’t know what he wants and when you don’t know whether the discussion will continue or not.

Nota: Note: This entire series is inspired from reality but it is not a word-for-word translation of it. I adapted all of the events/stages/documents/facts that had to do with the transaction in such a way as to a) not violate confidentiality and b) be as useful as possible to entrepreneurs that haven’t gone through something like this yet.

(English version by Teodora Popescu)

Original Romanian version

Exit – Seria 3, ep. 3 – Incertitudine

M-a intrebat multa lume de ce nu am mai scris la serial, cand o sa mai scriu si mai ales daca nu cumva am abandonat. Nerabdare maxima comunicata direct de peste 300 de oameni – cunoscuti si necunoscuti. Plus cati nu s-or fi exprimat.

Interesant sentimentul, nu-i asa? Oare se mai intampla? Oare (daca se intampla) o sa-mi confirme asteparile sau va fi o abureala? A cazut dealul? Mai traieste? Nu stim. Incerc sa va trec cu acest serial prin starile de spirit prin care treci in cele 9 luni ale unei negocieri, iar nerabdarea si incertitudinea, semnalele amestecate (mixed signals) sunt doar cateva dintre ele. Fara indoiala ca nu la fel de acute, dar e un bun exercitiu.

Intrebarea pe care eu (Radu) mi-o pun acum – asa cum v-ati dat probabil seama – este daca sa mai continui sa scriu. Am de treaba buluc, sunt cand in Romania cand in avion – ce m-o fi apucat sa scriu acest serial???

Habar n-am.

Later Edit:

Castigatorii “concursului” de comentarii ale acestui post sunt Bogdan Ionita si Yndy :-).

Nu am scris episodul acesta din dorinta de a ma rasfata sau din aroganta. Am incercat sa creez macar un pic din sentimentul pe care il ai in timpul unei negocieri, atunci cand partenerul iti trimite semnale mixte, cand nu stii ce vrea de fapt, cand nu stii daca discutia continua sau nu.

Nota: Tot acest serial este inspirat din realitate dar nu este o traducere “mot-a-mot” a acesteia. Am adaptat toate evenimentele/etapele/documentele/faptele tranzactiei astfel incat ele a) sa nu violeze confidentialitatea fenomenului si b) sa fie cat mai utile antreprenorilor care nu au trecut prin asa ceva inca.

Comments

Avatar

Gabriela

November 19th, 2010 at 8:45 pm

Buna seara, eu sunt dintre ceilalti care nu “s-au exprimat” inca. Sper ca numarul nostru sa te convinga – subiectul si modul de prezentare a trezit interes. In rest numai bine.

Reply to this comment

Avatar

catalinpetru

November 19th, 2010 at 11:12 pm

da, da, cititorii te vrea! 🙂
multumesc.

Reply to this comment

Avatar

Vlad

November 20th, 2010 at 12:17 am

Radu, si eu sunt f ocupat in ultima vreme. Si eu ma zbat sa pastrez up and running blogul. Pentru binele si ajutorul multora, pls continua sa scrii. Pare a fi o experienta interesanta. Si faptul ca o simparasesti e cu atat mai laudabil. De obicei atitudinea e alta din partea multora. Succes in continuare

Reply to this comment

Avatar

Robert

November 20th, 2010 at 2:35 am

Este foarte utila si interesanta aceasta serie de articole, sper sa continuati sa scrieti 🙂

Reply to this comment

Avatar

Bogdan Ionita

November 20th, 2010 at 12:23 pm

:)))

Da, cred ca una din cheile succesului unui astfel de deal este “ce faci cand e prea multa liniste”… Te apuci si bombardezi partea interesata cu mesaje? Stai cuminte si astepti sa vezi cand/daca face pasul urmator (sau articolul urmator in cazul blogului)? Iti scoti deal-ul din cap si consideri ca n-a fost sa fie?

Nu stiu e ce, dar tot timpul asociez situatia asta ca o intalnire intre doi motani… s-ar mirosi, s-ar atinge, ar vrea sa se si joace, dar nici unul nu e sigur de intentiile celuilalt iar cel care va face primul pas isi va da de gol intentia… care poate fi pe placul celuilalt sau nu 🙂

Reply to this comment

Avatar

radhoo

November 20th, 2010 at 12:33 pm

Da, trebuie contnuat serialul, pentru ca e interesant si e (cred) singurul care dezvaluie ce se intampla intr-o negociere de un nivel mai inalt. Multi dintre noi nu au ocazia sa fie implicati in asa ceva, iar cei care sunt implicati tac.

Reply to this comment

Avatar

nartip

November 20th, 2010 at 1:39 pm

-Poate fi si un fel de deconectare de la acele treburi “buluc”,dar poate fi si un fel de sondaj de opinie referitor la felul cum esti “vazut” de altii.Si…pentru un antreprenor ca tine,este si un “studiu de impact”@?@.Iti spune asta eu omul de 72 de ani care te stie de cand erai pustan si prin anii ’95 umblam cu discheta cu RAV in buzunar si ma dadeam mare fata de -mai- incepatori fata de mine…
-Spor in munca si sanatate iti doresc,cu espect,nartip

Reply to this comment

Avatar

Dr-stupid

November 21st, 2010 at 12:48 am

🙂 Lipsa timpului nu e niciodata o scuza buna. Prioritatea scazuta, insa, poate fi 🙂

Reply to this comment

Avatar

yndy

November 22nd, 2010 at 8:12 am

Eu am rabdare, de fapt trebuie sa ai multa rabdare in situatii de genul acesta.

Reply to this comment

Avatar

patrickun

November 22nd, 2010 at 8:03 pm

Ti-ai pus intrebarea…. ai raspunsurile(feedbacku’)… acum tot ce trebe sa faci e sa scrii.
Eu unul astept posturile tale cu continuarea si nu numai….

Primul meu feedback.

Reply to this comment

Avatar

Ncu

November 22nd, 2010 at 8:57 pm

Asta cu sentimentele e exact ca in dragoste! 😀

Reply to this comment

Avatar

Liviu-fost vecin in Conect Business Center

December 3rd, 2010 at 2:31 pm

Salut Radu,

te-a pus “necuratul” sa abordezi un subiect interesant pentru multa lume. Sint foarte putini cei ce trec cu succes printr-un asemenea proces si ii numeri pe degete pe cei ce pot sa impartaseasca public aceasta experienta. Eu, ca antreprenor, am trecut prin foarte multe negocieri foarte grele dar nici una care sa aibe ca finalitate un “parteneriat strategic” adica o achizitie. Am, fireste, informatii furnizate prieteneste de cei ca tine care au dus la bun sfirsit un astfel de proiect.
Sint convins ca multi dintre cei activi pe blogul tau nu vor avea niciodata o astfel de experienta! Viata care este un proces continuu de vinzare si ii va ajuta in negocierile lor mai grele sau mai usoare.

Reply to this comment

Add comment

  • adnana: I have just finished reading Bad Blood and it is just incredible. What I found it also incredible wa [...]
  • Florin Miron: As usually a cold shower from Radu. It's good and reasonable advice for entrepreneurs, not necessary [...]
  • Eduard: Excellent description on bitcoins, lol. and this was 4 years ago. [...]
  • Diana: Suntem in 2017 si se pare ca BTC inca se dezvolta. [...]
  • Flaviu Butean: Si eu folosesc 1Passoword, pe care il recomand mereu, cred ca este de un real folos. Nu stiu daca m [...]
Radu Georgescu
GECAD Group