Axigen Hosted

In: Companies / 19 comments

2 Sep 2009

Axigen. (I would say) In the top 10 email servers in the world (see reviews/testimonials). In the top 2 email servers for ISP in the world. In direct competition with Exchange and others.

Today, it has launched together with hostway a hosted email service. Basically, for an extremely low price (1 EUR/month/mailbox) you get more than what Exchange offers :). Meaning domain, communication, collaboration, mobility, security…

All in all, if you are a company (2-50 users – anyway, for this size Axigen is spectacularly efficient, and for more users, it remains only very efficient :)), you don’t buy an email server (or an opensource), hire a system administrator, buy a server etc… You just create an account with hostway and “puff” – everything is ready.

This post sounded like an ad, I should have put a “p” before starting it. Now seriously: I don’t know if you tried Axi before. My young colleagues started about 5+ years ago to work from scratch at a very complex messaging solution. Now they have reached that point in which, technologically speaking, the product is really cool. Basically (after testing it, both us and independent 3rd parties), Axi is 20 times faster than the next product (it’s not even worth mentioning the comparisons with opensources :)) and it consumes 6 times fewer resources (see the webinar with Schoolcenter). At this speed, it has all the features you would expect it to have, it’s not an empty email transporter :-P. What’s more, every 6 months, new things appear (even now, a webmail that blew me away is in beta)… and others are on the way, the proof that some people develop products even in times of crisis.

Anyway, it’s worth a try… (I’ll buy a bear for the first company to use the hosted system and to give us feedback 🙂

(English version by Teodora Popescu)

Original Romanian version

Axigen Hosted

Axigen. Top 10 (as spune) servere de mail in lume (vezi reviews/testimonials). Top 2 servere de mail pentru ISP in lume. La bataie directa cu Exchange si altii.

A lansat astazi impreuna cu hostway un serviciu de hosted email. Practic pentru un pret extrem de mic (1 Eur/luna/mailbox) primesti mai mult decat iti ofera Exchange :). Adica domeniu, comunicare, colaborare, mobilitate, securitate…

Una peste alta, daca esti o firma (2-50 de utilizatori – ma rog la dimensiunea asta este spectaculos de eficient, la mai multi ramane doar foarte eficient :)), nu mai stai sa cumperi un server de mail (sau sa iei un opensource), sa angajezi administrator de sistem, cumperi server, etc….. Doar faci cont la hostway si „puf” – gata.

Hai ca postul asta a sunat ca un mesaj publicitar, trebuia sa-i pun „p” inainte. Acu’ pe bune: nu stiu daca ati incercat vreodata Axi. Au inceput tinerii mei colegi de vreo 5+ ani sa lucreze de la zero o solutie extrem de complexa de mesagerie. Acum au ajuns la acel moment in care tehnologic vorbind, produsul este supertare. Practic (pe testate, atat de catre noi cat si de 3rd parties independenti) Axi este de 20 de ori mai rapid decat urmatorul (nici nu merita povestite comparatiile cu opensource :)) si consuma de 6 ori mai putine resurse (vezi webinarul cu Schoolcenter). La aceasta viteza are toate features-urile pe care te astepti sa le aiba, nu este un mail transporter chior :-P. Mai mult inca, la fiecare 6 luni apar chestii noi (chiar acum este in beta un webmail care pe mine m-a dat pe spate)… si inca altele pe drum, dovada ca unii dezvolta chiar si asa, pe timp de criza.

Anyway, merita sa-l incercati… (dau o bere primei companii care foloseste sistemul hosted 🙂 si ne da feedback)

Comments

Avatar

adiz

September 2nd, 2009 at 3:14 pm

de ce nu incercati sa primiti feedback dupa 1-2-3 luni de testare gratuita. la 1euro/mailbox/luna cheltuiala e mica iar trecerea peste preconceptii de genul – e multe prea ieftin sa fie bun de ceva, n-as da 3 euro pe ceva ce nu voi folosi ca acum am gmail sau google apps, ce poate sa faca in plus fata de gmail/postfix sau mercury se face mai usor.
si pana la urma daca chiar are valoare costul anual e fantastic de mic.

mai nasol este insa ca de fapt nu e 1euro ci incepe de la 5 daca citesti atent caz in care acest post foarte ok facut paleste rau … si scade credibilitatea autorului big time…

enough feedback for today …

Reply to this comment

  Avatar

  Radu

  September 2nd, 2009 at 7:10 pm

  Le iau pe rand:
  1. Legat de pret – cei 5 Eur sunt pentru companie, o singura data. Adica daca ai 25 de mialboxuri pe un domeniu/companie, pretul va fi 5+25×1
  2. Legat de pret mic/mare: avem si noi multe dezbateri legate de vesnica intrebare ieftin sau scump? Sa stii ca in functie de tari avem preturi diferite, iar Romania este pentru noi “home market”, asa ca incercam sa avem preturi promotionale. Cu atat mai mult cu cat zilele astea toata lumea se uita la fiecare suta de dolari cheltuita si speram ca solutia sa fie de ajutor firmelor sa micsoreze bugetele fara a renunta la functionalitati.
  3. Legat de testarea gratuita: nu confunda produsul acesta cu un startup. Produsul a ajuns la versiunea 7 deja, este matur, are 200 de distribuitori in lume, peste 8 milioane de useri, deci nu prea se pune problema de betatesting pe bani 😉 Este o prima lansare de acest gen in Romania si ma interseaza feedbackul din tara, caci fiecare tara are cultura ei…
  4. Diferente fata de gmail/google apps: voi reveni fie eu, fie unul din colegii mei mai cunoscator, caci deabea aici treaba devine interesanta 🙂
  5. Diferente fata de qmail/postfix – nu se pune: astea sunt MTA-uri, Axigen are PIM (Calendar, Notes, Tasks, etc…), Groupware (folder&mailbox sharing), Mobility, etc.. care extind functionalitatea basic de email a oricarui MTA, adaptandu-se la tiparele de utilizare si la nevoile din mediul business.

  Multumesc mult pentru intrebari, ele ne fac mereu sa ne gandim cum putem fi mai buni si ce anume cerinte ale potentialilor clienti nu le-am bagat noi de seama.

  Reply to this comment

   Avatar

   adiz

   September 2nd, 2009 at 8:53 pm

   multumesc pentru raspuns.
   eu am auzit de axigen cred de cand l-ati lansat insa pana acum nici nu mi-a dat prin cap ca e mai multe de un MTA… deci pe romania aveti o problema de comunicare.

   si poate din cauza asta aveti nevoie de varianta demo o perioada (nu ca produsul ar fi in beta sau ar avea probleme) ci pentru a suplini lipsa de comunicare.

   am vazut ulterior ca aveti si free trial downloadabil insa cred ca daca ar exista ceva gen testeaza-l in 2 pasi (fa-ti cont, fw dns) ar fi altceva in conditiile in care va luptati cu google apps unde in 5 minute ai cont si primesti mailuri. si mai e si gratis chiar daca de ceva timp incoace zic ca n-ar mai fi decat 30 zile.

   Reply to this comment

   Avatar

   punk

   September 3rd, 2009 at 12:48 pm

   Nu cred ca era vorba de beta-testing gratuit, ci de trial. Un serviciu de 5 mailbox-uri gratis, cu conditia sa vii cu propriul domeniu (pentru a nu degenera in free-webmail). Toata configurarea automata, fara interventie umana, procesul de configurare bine documentat sa fie fie la indemana unui patron burtos fara liceu.
   Ce e mai sus de 5 mailbox-uri, platit, suport telefonic, etc. In felul asta ai scapat de clientii mici si galagiosi, si te concentrezi pe cei ce aduc venit real. Oricum la sumele astea taxele bancii si overhead-ul de a prelucra comanda sunt mai mari, deci venitul efectiv pierdut e neglijabil. Iar beneficiul de vizibilitate e enorm. Si sa nu uitam scenariul asta: firma creste, are nevoie de mai mult decat dati free, devine client platitor.

   Reply to this comment

    Avatar

    Bogdan

    September 3rd, 2009 at 1:48 pm

    @Punk: pai daca tot ai propriul domeniu si ai nevoie de mail, se poate presupune ca deja e hostat pe undeva (e activ). In cazul asta, ai varianta office-free de la Axigen, exact cum zici tu cu limita de 5 mailboxuri per server: http://www.axigen.com/mail-server/free/

    Reply to this comment

     Avatar

     punk

     September 5th, 2009 at 12:38 pm

     Un domeniu costa 10 dolari pe an, cel mai ieftin VPS unde sa-ti poti instala propriul software costa macar 10 dolari pe luna. Asta n-ar fi nimic, dar cunostintele necesare pentru a configura si mai ales intretine un server de mail nu sunt la indemana oricui. Eu sunt o persoana tehnica, am lucrat la Axigen intr-o vreme – si n-am fost dat afara pentru incompetenta :). Si iti zic ca prefer sa merg pe google aps decat sa configurez un server de mail. Numai protectia anti-spam de pe gmail (bazata pe postini) este mult peste ce as putea eu incropi pe degeaba.
     Fara a mentiona ca, pe vremea mea cel putin, versiunea free appenda o reclama la Axigen la toate mailurile procesate – o eroare grosolana de marketing zic eu.

     Reply to this comment

     Avatar

     Radu

     September 5th, 2009 at 12:48 pm

     @Punk: Sire, pai tocmai de aia am dat drumu’ la serviciul hosted :-). Cred ca raspunde fix la situatia descrisa de tine.

     Reply to this comment

Avatar

Tica2

September 2nd, 2009 at 3:54 pm

Daca in 5+ ani ai puterea sa crezi si sa mergi mai departe, atunci chiar te poti lupta cu oricine.

Felicitari!

Reply to this comment

Avatar

Bogdan

September 2nd, 2009 at 5:37 pm

Felicitari pentru integrarea cu hostway 🙂

Pot sa zic ca urmaresc de ceva timp produsul si am asa o vaga idee despre tot ce tine de produse de mail… “problema” cum bine ai sugerat este Exchange-ul. Voi aveti vreo platforma/SDK/ceva de dezvoltare add-onuri pentru Axigen? Sti foarte bine, ca la mai toate produsele MS, valoarea adaugata vine de la uneltele 3rd party disponibile… chiar daca ziceti voi ca Exchange-ul e mai slab in features luat punct cu punct fata de Axigen, la Exchange dai jos imediat add-onul de care ai nevoie si s-a rezolvat problema. Valabil si la Outlook (eventual vs Thunderbird).

Feature pe care nu-l aveti (cel putin nu reiese din site) si e destul de popular in cerere: automatic disclaimer. Aveti suport de semnaturi, dar nu de disclaimer de sine statator. Sunt multi care vor asa ceva la nivel de companie: sa adauge automat la toate mailurile care ies din firma un “disclaimer notice”, eventual diferentiat pe reguli in functie de departament. Poate ma insel si aveti optiunea asta, dar mi-a scapat mie.

Si apropo de viteza, nu stiu exact la ce anume te-ai referit, dar daca te referi la conexiunea cu clientul de mail/sincronizare, ati testat comparativ cu Hotmail Live/Outlook Connector/Outlook 2007 vs Axigen? MS pretinde ca noul Live e de vreo 10 ori mai rapid decat IMAP, prin Outlook Connector.

Bafta!

Reply to this comment

  Avatar

  Radu

  September 2nd, 2009 at 7:17 pm

  Asa, super – multam mult:
  1. Avem SDK, este disponibil on-request de la colegii mei.
  2. Avem foarte multe teste comparative, dar nu si acesta. Este o idee foarte buna sa-l facem si vom presta.
  3. revin cu raspuns la aia cu disclaimer, habar n-am 🙂
  4. La faza cu viteza ma refeream la viteza serverului in sine si deci la decesarul de hardware pe server, asta fiind un beneficiu clar pentru administratorul/compania care a instalat un Axigen, nu pentru utilizatorii mailboxurilor… Dar cum ziceam mai sus, vom face si aceste teste.

  Reply to this comment

   Avatar

   Bogdan

   September 2nd, 2009 at 7:53 pm

   Ideea e ca va puteti lega de viteza serverului vs Exchange dar nu doar pe partea de server (necesar hardware, resurse consumate), ci si in privinta vitezei de comunicare cu clientul de mail (Outlook, daca tot vorbim de Exchange). Adica, vad ca aveti propriul connector pentru Outlook care inteleg ca e folosit pentru sincronizare contacte/taskuri/etc. La fel cum au facut MS cu Live, ati putea si voi sa faceti comunicarea inclusiv pentru send/receive de mail tot prin connector si sa renuntati la POP/IMAP (care totusi au ceva ani vechime). In felul asta puteti creste semnificativ viteza la send/receive => avantaj mare fata de Exchange+Outlook, care dau o combinatie lenta. Asta daca nu cumva la Outlook 2010 n-o sa implementeze MS acel connector folosit acum la Live, pentru urmatorul Exchange… nu m-ar mira.

   E adevarat, in principiu clientul vostru este adminul serverului, nu utilizatorul de mailbox. Dar pe de alta parte adminul e frecat la cap de utilizatori cu probleme derivate din clientul de mail, deci e un avantaj pentru admin sa i se ofere un server de mail care “will remove the frustrations of other mail servers”.

   Reply to this comment

Avatar

Radu

September 2nd, 2009 at 7:21 pm

OK, tocmai ce aflu de la tineri ca webmailul implementat acum cu Hostway este stil v7.1.2; the best is yet to come 🙂

Reply to this comment

Avatar

Marius Motofei

September 4th, 2009 at 10:51 am

Felicitari colegilor 😉

Ma bucur sincer. Va urez sa reusiti pasii spre firma mama. Eu asta urmarisem inca de la inceput.
Ii urez si lui Flaviu un business sanatos pe acest produs muncit si o colaborare fructuoasa cu voi.

Marius

Reply to this comment

Avatar

Daniel

September 9th, 2009 at 12:22 pm

Din punctul meu de vedere, solutia “hosted email” e mult mai buna decat a-ti administra propriul server pentru companiile mici si mijlocii. Si cred ca adoptarea ei tine doar temerile privitoare la protejarea datelor.
Radu, tu ce zici? O sa vedem o crestere sustinuta pe piata de hosted email? Axigen-ul urmareste si el o felie din piata asta?

Reply to this comment

Add comment

 • adnana: I have just finished reading Bad Blood and it is just incredible. What I found it also incredible wa [...]
 • Florin Miron: As usually a cold shower from Radu. It's good and reasonable advice for entrepreneurs, not necessary [...]
 • Eduard: Excellent description on bitcoins, lol. and this was 4 years ago. [...]
 • Diana: Suntem in 2017 si se pare ca BTC inca se dezvolta. [...]
 • Flaviu Butean: Si eu folosesc 1Passoword, pe care il recomand mereu, cred ca este de un real folos. Nu stiu daca m [...]
Radu Georgescu
GECAD Group